Da li i zašto medicinska marihuana?


ISTRAŽUJE

... se opet bavila istraživačkim radom među populacijom od 18-30 godina. Na pitanja da li kanabis treba da bude de-kriminalizovan ili legalizovan u medicinske svrhe odgovori su bili poprilično iznenađujući; kao i na pitanje da li marihuana u vidu badova (hedova) na recept treba da bude legalizovana za osobe sa šifrom F11.22-23.

Cannabis

Uvod ili kraj ere kanabisa u Srbiji?

- Kako smo svedoci nestašice kanabisa u Srbiji, makar u Vojvodini to mogu da potvrdim, i kako je MUP odradio dobro posao ostavivši one kojima najpotrebniji bez svog ilegalnog "opijata" krenuli smo u istraživanje koliko ovo što se dešava podržava mlađa populacija i šta na sve to kaže i starija.

Da li je ovo samo uvod u neku od era kanabisa u Srbiji ( više volim izraz Smrdija), ostaće na vremenu, ali ono što se za sad pouzdano zna jeste da se u Srbiji žestoko vodi debata kako na višim, tako i u civilnim - nižimž krugovima. 

Na pitanje:


 "DA LI SMATRATE DA:

  1.  KANABIS TREBA POTPUNO LEGALIZOVATI; 
  2. DAVATI GA ISKLJUČIVO U MEDICINKSE SVRHE; 
  3. NE TREBA NIŠTA- HAPSITI DILERE. "
Skor kod mladih:
( od 18- 35 godina)

Tek nekih 60% (58,9) podržava legalizaciju, u opšte. Od 60%, 45,7% se izjasnilo za odgovor pod broj 2, dok je ostatak (14,3% za broj 1. - potpunu legalizaciju.) Ono što jeste iznenađujuće, kod uzorka od 1500 građana Novog Sada i Bečeja, jeste da su stariji bili ti koji su više bili ZA potpunu legalizaciju.
Slika 1.0
Kanabis Sativa


Skor kod starijih:

( od 35-60 godina)

Kod ove ciljne grupe, na uzorku od 1000 građana, 75% je dalo podršku potpunoj legalizaciji i obično uz komentar da lično znaju ljude kojima je pomoglo u različitim oboljenjima te da ta biljka mora biti dostupna kao i duvan s time što duvan ubija, dok kanabis - NE! Kod starijih smo takođe primetili polarizaciju; veću nego kod mladih kod odgovora. Dakle 75% je za potpunu legalizaciju ove biljke, dok je 13% protiv, i 2% za medicinsku upotrebu isključivo.


NVO "LEKALIZACIJA" se bavi ovom tematikom i pokušava da održi tribine gde god stigne u svakom gradu kako bi pre svega edukovala narod. Ministar Zdravlja, Z. Lončar rekao je da potpuno podržava uvođenje kanabisovog ulja u tretman najteže obolelih. Ali ako on pozdravlja nešto što je ilegalno- to je za sve nas pozitivan znak, jer marihuana: po meni kao i ostalim SUZAMA ovde, smatram da treba pružiti svaki lek iz prirode, kao i sintetički ako to pomaže...

Na linku iznad, naćićete sve potrebne informacije u vezi sa procesom koji je pokrenula ova nevladina organizacija.

JEDNO VELIKO IZVINJENJE OD U.G: "SUZA", JER NE STIŽEMO DA OBRADIMO SVE VAŠE MEJLOVE I PITANJA.

Ukoliko želite da donirate našoj organzaciji uradite to preko sajta PayPal.com i pošaljite novac na mejl osnivača:   borismilanovic@mail.com     ukoliko imate pitanja bilo kakve vrste:  suzaorg@gmail.com.



Hvala na poverenju!

Коментари

  1. Nazolst ovo je Srbija,koliko bih kanabis samo pomogao obolelima,a spreman sam se kladiti,da kada bi se dobro uradio zakon o legalizaciji poput duvana,u roku od 2 godine ova drzava bih procvetala(nemislim samo marihuanom)vec bi se otvorilo na 10tine hiljada novih radnih mesta kojia bih vukla druge grane kao sto su turizam,poljprivreda i po prvi put u novijoj istoriji srbije imali bih suficit.Ali objasni te to krupnim igrachima koji su usko povezani sa farmakoloskom mafijom i mafijom u opshte,zarad njihovih kola i kuca,moja,nasha zemlja gladuje,umire,decase radjaju obolela od kancera,jer zivimo u sredini koja ima visok stepen ozracenosti,prvo chernobil pa osiromasheni uranijum 99te,gmo hrana,stresan zivot sve to vodi u bolest,a lek je na dohvat ruke kao sto je i resenje za srpsku ekonomiju,pogledajte silne drzave koja se u potpunosti legalizovale marihuanu,neke i ako pripadaju zapadu imaju po prvi put u zadnjih 20 pa chak do 50 godina suficit u budzetu!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Sve je to stvar profita da li će biti ili neće biti legalizacije.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар