KORISNO I ZABAVNO

 

Писање, једно од најбољих начина "убијања времена". Поготово када чекате нешто, када немате куда, када немате кога (да назовете, да попричате...) - или једноставно када не знате шта да радите.
- У једном од прошлих чланака "КОРИСНЕ СТРАНИЦЕ ... " писао сам о електронском банкарству, електронско-новчаним трансакцијама, традицијама које нестају са увођењем нових технологија и слично. Данас, данас пишем о теми коју сам само "закачио" - зарада путем Интернета, или "Зарада од Куће" - али овог пута  повезујем "зараду од куће" и писање. 

Да ли је могуће зарадити новац писањем ? Да ли је могуће да Ваш хоби буде плаћен ? 

ДА, МОГУЋЕ ЈЕ! - НИЈЕ ПОЛИТИЧКА ПРОПАГАНДА.

Постоје многобројни Интернет сервиси,  који омогућавају зараду ПИСАЊЕМ!
- Вероватно Вам звучи као још једна "навлакуша" , али наведени серивиси - то јесте сервиси који ће бити поменути овде - нису "навлакуше" проверене од стране мене, а и читавог тима који стоји иза овог блога ( :
- Такође, у овим сервисима је строго забрањен "српски фазон" зараде на "кварњака". - Значи, овде ВАС нико неће израдити, али исто тако биће Вам максимално обезбеђено да ни ВИ НЕ МОЖЕТЕ НИ НА КОЈИ НАЧИН, чак и да покушате - што ће 90% Вас покушати, будите сигурни да нећете бити "толерисани", те да ћете за пар дана добити - на Ваш, свакако важећи - мејл , поруку од "АдСенсе"-а, са аутоматизованом поруком - шта више, НА СРПСКОМ, да би се разумели (јел ?) са већ аутоматизованом поруком о "нвалидним кликовима" то јесте кликовима које сте Ви или Ваши пријатељи, непрекидно и несразмерно посетама чинили.
ЗНАЧИ - ДА ПОДВУЧЕМО : НЕМОГУЋЕ ЈЕ ПРЕВАРИТИ СИСТЕМ "ЗАРАДЕ ПИСАЊЕМ".

HubPages , i AdSense - пишите и зарадите

HubPages.com ,један је од најпопуларнијих сервиса типа "Пиши и заради". Постоје, наравно сервиси који предњаче над овим, али сам овај истакакао, јер ми је лично најдражи а има све предиспозиције са својим "User Friendly" то јест - "Лаким за коришћење" интерфејсом, постане број један за само годину дана - по свим истраживањима.

- Овај сервис,
омогућава вам да поред писања о различитим темама, као што су "Политика на: Источно-Европском континенту, Јужно-Европском Континенту, Северно-Евроспком Континенту, Европске Уније, Сjeдињених Америчких Држава, Блиског Истока и још свашта нешто!" ... Теме су подељене на ОСНОВНУ ТЕМУ , ПА ОНДА ПОД ТЕМА, ПА ПОД ПОД ТЕМА, И НА КРАЈУ ТЕМА НА КОЈУ ПИШЕТЕ. Значи овако отприлике: "TOPIC (LISTA), SUBTOPIC (LISTA) , (TOPIC) *ту се може завршити Ваш избор, али ако постоји још "под тема" онда...* , SUBTOPIC (LIST) <- и онда ту изаберете шта је оно о чему пишете.

- "Налик социјалној мрежи - али не,

 то је нешто што ме одушевљава константно. И заиста пријатни, дружељубиви и већином начинтани људи који чине овај сајт увек су ту да читају, коментаришу и слично. Такође, на овом сајту, могуће је по угледу на "социјалне мреже" (типа "Фејсбук"), да оставите "статус", "питање" - обичног типа, примера ради: "Шта да радим вечерас?", или питање на ФОРУМ, који је изузетно користан када дођете у ситуацију да Вам нешто није јасно.  

"Стара Гарда" или "Х.Б" - (HubPages) тима ће Вам бити на располагању 24/7

 - само је питање ко ће Вам и у ком року одговорити. Као што сам напоменуо, овај сервис за писање има одлике и социјалне мреже, те се читање Ваших чланака у многоме зависи од броја "пратилаца" (eng. followers) koje je по мојој препоруци најбрже стећи тако што ћете писати вечики број "хабова" на дан (2, рециомо) и кликнути на "пратити" дугме, разних писаца који имају доста пратилаца. 

"FOLLOW" - круцијално за Ваш успех!

Гледајте да "пратите" оне који долате и пишу, свакодневно. Тако ће онај коме сте послали "нотификацију" (фан мејл) да га пратите, брже-боље видети да га пратите, те ће прочитати Вашу поруку типа "Сјајан хаб, (наведете име), и мислим да је најбољи вид подршке "пратити" некога. Неко ко је заиста нов овде, било би ми драго да имам Бас као неког ко ће ми пружити оно што сам ја вама кроз "прати" дугме - подршку." . Хех, видите, колико мало треба да будете уљудни ?  - Оставите коментар, не морате ни да га прочиате, типа "Nice hub! Up, and interesting", и то је то. Имате га, за пратилаца - засигурно. - Ето, један од најкориснијих савета који можете добити, а који Вам нико (гарантујем) не би рекао!

Писање,

                 то је оно чему је овај сервис и намењен, али и дружење - што је одлика "социјалних мрежа" није изостала, као и постављање питања, и корисних одговора који ће вам "олакшати живот" - засигурно. Пишите о било чему! Направите своје фотофрафије, направите Ваш видео склип, видео-снимак, или пак монитрани мини видео! Све је у игри , као и неизоставне наградне игре - које су обично "тематксог" типа, па тако - на пример: најбољи хаб из спектра тема "Рецепата и Јела", биће награђен са 3000$ и слично...
               Ако "импортујете" слике, са другог сајта - обавезно наведите "извор" слике, то јест, сајт (нпр: b92.net), јер неретко слике - коначно и код нас, имају право на "копирајт" (eng. copyright) те, не дао Бог, можете подлећи тужби власника фотографије за објављивање и умножавање без "питања и претходне назнаке" - тако да "НАЗНАЧИТЕ" и избегните, или још боље направите ваше слике и снимке!

Зарада - оно што Вас мотивише!

- Како је писање Ваш хоби, или нешто што Вам испуљава ваше слободно време, тако ће вас засигурно додатно мотивисати то што имате могућност да зарадите писањем ЗАНИМЉИВИХ и читаних чланака - хабова!
Како је ХабПејџес направио сарадњу са Гугл компанијом, и спојио њихов систем рекламирања и зараде звани "АdSense", - тако ће се на сваком Вашем хабу, појављивати рекламе које су обично у вези са садржајем Вашег чланка (хаб-а, у овом случају). Хаб-Пејџес, НИЈЕ блогинг сервис!

Будите свесни!

HubPages.com сервис НИЈЕ блогининг сервис, и није намењен писању Ваших догађаја, али можете писати о Вашем детињству, примера ради - ако оно има неку поуку. Значи, хабови су ту да читалац може читајући их да: научи нешто ново, сазна нешто ново, види нешто ново, упозна културу неког дела земље боље, сазна Баше виђење неких ствари у политици и свету, сазна Ваше мишљење и коментарише о различитим стварима и слично. Најпожељније, наравно, није неопходно да хабови - по "дифолту" буду типа "How To" , "Make a" , "Useful things" , "Tips to ... " , "Elections for..." , и да - као што се дало приметити, сви чланци морају бити писани на ЕНГЛЕСКОМ ЈЕЗИКУ! - Па, то Вам иде и "на руку" на неки начин, јер је то интернационални језик, па ће више њих прочитати оно што сте ви писали.
- Пример ОДСТУПАЊА ОД "ДИФОЛТА" јесте моје писање о изборима у Србији. Мада, ту се заиста могло нешто научити, зар не ? :)

  1. НИПОШТО НЕМОЈТЕ КЛИТАТИ НА СВОЈЕ РЕКЛАМЕ!
  2. НИКАКО СЕ НЕ ПРИЈАБЉУЈТЕ НА АДСЕНСЕ ПРОГРАМ ГУГЛА АКО НЕМАТЕ МИНИМУМ 10 ХАБОВА ОД ПО 250 РЕЧИ И ПО 2 СЛИКЕ, РЕЦИМО!
  3. ПОРНОГРАФСКИ САДРЖАЈ, КОПИРАНИ САДРЖАЈ, САДРЖАЈ КОЈИ ЈЕ ВЕЋ НЕГДЕ ОБЈАБЉЕН - БИЋЕ АУТОМАТСКИ ОБРИСАН, А ВИ ЋЕТЕ БИТИ УПОЗОРЕНИ!
 

Коментари