LOPOVLUK ZDRAVLJA : BUPRENORFIN vs METADON





Stečaj ovog giganta, kada se tiče veledrogeria, teče pod burnim okom novinara, blogera...medija.

Ono što je obeležio ovaj dan, 6.12.2012 jeste da je Yugoremediji uključena struja, koja je prethodno bila isključivana, te da je ponovo isljučena, pa ponovo uključena.


- Pitamo se samo, kako to utiče na skladištenje lekova?

Kako sad da svaki 7 pacijent na substitucionalnoj terapiji metadonom, ima strašne sporedne efekte. Intenzivno znojanje, smrad loja, tremor, disforija, letargija, i još mnogo toga.

Da se pojasni, Yugoremedija zadužena je da skladišti lekove kao najveća vele-drogeria, gde proizvođači skladište lekove. Odatle, distributeri dostavljaju apotekama lekove, koje su apoteke poručile.

Ali, kada smo već kod onih koji dostavljaju lekove - dostavljači, oni izgleda zakazuju "na veliko" što bi se reklo. Dobavljači ostalih lekova, a da nisu "Hemofarm" i ostalo - svoje proizvode ne nude apoekama svoje proizvode - tj. lekove.

Baš danas se SUZA raspitivala o tome, zašto mnogi lekovi sa A1 i A2 liste - ne mogu da se pronađu u apoteci koja snabdeva oko 55.000 ljudi.


A SADA POŠTOVANI NAŠI; PROSTUDIRAJTE REGISTROVANE LEKOVE U SRBIJI, I KOJE VI TO MOŽETE ZAPRAVO DOBITI U APOTECI ??!    Inače: NR znači Na Recept!
 - Da li sada dama, koja je i prezentovala kao što vidite, pre tri godine registrovan lek, buprenorfin,
moći da izađe sa konkretnim obaveštenjem?

SUZA UPUĆUJE JAVNO PITANJE: ZAŠTO NARODNE APOTEKE, KOJE BI TREBALO DA PACIJENTU DAJU IZBOR PROIZVOĐAČA LEKA: METADON (3 PROIVOĐAČA) i BUPRENORFIN (1 PROIZVOĐAČ). 

- Da li postoji oređena cifra, da bi se isključivo i samo "Hemofarm" metadon našao u prodaji i ko te pare, na uštrb pacijenata uzima?



Коментари

  1. Ovo može samo u Srbiji da se dešava!
    Prosto neverovatno kakva je naša država, kakva nebriga, nepoštovanje i bezobzirnost...
    Šta reći na kraju, daće Bog da se ovo pod hitno promeni i da svako ima pravo izbora, kao u svim normalnim
    državama!!!*
    Sa nadom u bolje sutra!

    ОдговориИзбриши
  2. - Bolje sutra? Tome možemo, eventualno, da se nadamo nakon današnjeg dana ukoliko dobijemo datum za otvaranje predpristupnih pregovora sa EU. Naše zdravstvo je u rasulu. Dobro je i što ovo ide kako tako. Mislim, ima tu nelogičnosti da slow-release morfina od max. 30eur za nedeljnu terapiju nema, dok hidromorfona u obliku Jurnista- koji je predviđen za zavisnike- se daje obolelima od kancera i sl. i košta oko 180 do 250 eur.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар