USPEŠAN NA METADONSKOJ TERAPIJI?



U poslednje vreme, sve manje i manje se priča o problemu heroinskih, i generalno, zavisnika na ovim prostorima. Koncentrisaćemo se na problem zavisnika od opijata tipa opijati-opioidi, benzodiazepini, alkoholizam kao i politoksikomaniju- koja je, u stvari kombinacija "svega".


 

 

U ovom izdanju navodimo primer jednog od našeg članova, koji se uspešno leči, ili kako bi neki stigmatici regli "održava" na metadonu već 10 godina. Ne, on nije neko ko je sa 30 ili 35, 40 godina potražio pomoć. To je neko ko je već sa 16 godina potražio pomoć, ali mu je istinska pomoć pružena tek oko 4 godine kasnije. Više o tome u tekstu koji sledi.

 

Kao neko ko je bio uvek uz njega, mogu da potvrdim da je od prvog odlaska pa sve do dobijanja terapije za koju je on znao od starta da je- na žalost - za njega u tako ranim godinama, doktori u K.C "Vojvodina", odsek "Socijalna Psihijatrija", t.j. kako doktori tako i načelnik-ica i pomoćnici pa sve preko tehničara, pedagoga, psihologa, psihijatara, i lekara specijalista tamo (izuzev 1 do 2) u to vreme.( tada se detoks od heroina npr. nije radio buprenorfinom već isključivo "trodon shemom" jer buprenorfin nije postojao (bilo ga je, ali u nagoveštaju, pa posle u nekim donacijama!) 

 

Dakle, mladi gospodin, izuzetno inteligentan i obrazovan, sada već i uspešan u svojoj grani IT industrije (koja donosi ovoj zemlji više od 56 milijardi evra prihoda)- bio je na toj istoj "oronuloj psihijatriji" 4 ili 5 puta. Sve do poslednjeg puta, on je bio uvek "za naloreks"- naloxon- naltrexone, ili "Nalorex" a tabl. od 100mg, koje je moralo poloviti i svaki dan uz kafu piti. 

 

Kao i svaki zavisnik, posle sticanja odredjenog poverenja u porodici, mladiću pada na pamet da pola tablete koje proguta, stavi ispod jezika, te ispljune- što je na žalost i uradio. Malo se raspitao po internetu kako, i šta (koliko treba telu da to: naloxon) izbaci iz tela ne bi li se "rad" opijata-opioida osetio, i skonta on koliko treba. Elem...

Dolazi do toga, da treba da uzme opijat, i taj dan, pošto dečko zaista lepo izgleda, ima harizmu i tu "žvaku" za devojke koje imao "na lopate" - u to vreme - je imao neku koja je baš bila puna para, i krala je od roditelja novac, ne bi li se pokazala njemu: prvo - kao neka lovarna, drugo - kao neko ko će dominirati na neki način. 

Ovde preskačem delove gde on odlazi pre toga 3-4 puta na istu tu psihijatriju u NS, 2016,2017, 2018...  i skačem na deo kako je poslednji put dospeo i dobio metadonsku terapiju, koju je sam on- kao pacijent- sugestirao da mu treba, ali nije imao 18 godina još, te zamislite nije imao (niti ima): Hepatitis, HIV, ili neku od polo-prenosivih bolesti te u to vreme još nije bio osuđivan.

U međuvremenu...

...Par dana posle onoga što sledi, dolazi policija i prolazi 2016. 1,8g marihuane koje je veštačenjem utvrđeno da ima više od 30% THC-a po jedinici mere. Kako je on u 7 od 10 kupovina, realno, kupovao kanabis( marihuanu) za potrebe oca, koji je preminio sada već, a tada obolevao od raka- te su i on i porodica pokušavali sve samo da pomognu onemoćalom čoveku, on je kupovao to na ulici, te ocu pakovao u manje paketiće (na oko) koje se ispostavili da su ~0,3 jer vagicu nije imao, te tako davao ocu, 3x na dan, da ispuši ili proguta jer otac i nije voleo ukus i miris kanabisa ali je priznao da mu pomaže. ...


I kao i svaki zavisnik, on dolazi do para preko nje, u to vreme, da kupi: 1 bočicu metadona (100mg), kutiju Trodon a caps (50mg), i iskombinuje to sa lekovima koje je već imao kao što su Karbapin, Rivotril, Diazepam, i neki antidepresiv mislim da je još bio u pitanju.


Na žalost, to se ispostavilo kobno po njega! Naš bliski član, doživljava kliničku SMRT! Da nije bilo neke više sile (devojka, je uvidevši da narkotici sve više i više deluju... Umesto da pozove hitnu pomoć - OTIŠLA! ) On je ne krivi za to, jer je "razume" kako kaže.

U ovom intervjuu za naš blog, premda više ispovesti nego intevjuu, on navodi kako je to jutro majka ušla iz nekog, njemu nepoznatog razloga. Obično to ne radi, pogotovo kada su devojke tu. Sad da li se devojka uredno javila kada je izlazila ili ne, roditeljima, on ne zna, a i prošlo je mnogo vremena, ali činjenica je da je jedan od roditelja ušao u sobu i zatekao ga: bledog, slabog pulsa, jedva diše, te plavih- modrih usana! 

  

 

Bez razmišljanja, otac ga stavlja na rame, dok drugi roditelj pali kola, stavljaju ga u kola, i srećom tada su imali kakva-takva kola, i odlaze do (opet hvala Bogu, ili toj nekoj višoj sili- sudbini- univerzumu) te dolaze do stanice hitne pomoći! Tu se događa to da je on bio u kliničkoj komi- tj. kličkoj smrti više od 45 sektundi!

 

 

Sa svim tim on se izborio, te nekako uspevaju da ga povrate, verovatno kako on navodi injekcijom naloxona, jer kad se probudio imao je neverovatnu želju da povrati, nije znao šta se dešava, otkud on u hitnoj, i sl. Sve to nakon ampule "adrenalnin"-a, u srce, el. šokova tj. reanimacije, i ključne stavke- ampule "naloxnona" koja je bila tu "čučala" - verovali ili ne: POSLEDNJA! Kako saznaje naše udruženje, tj. istraživačko-novinarksi odsek, jer se mladić i dalje seća ko je bio tamo, recimo nekih 50%...

 

"Ja sam molio da mi daju onaj trougao za povraćanje više puta, međutim, oni me nisu fermali 2%, i kako mi je došlo da povratim, na žalost, ja sam povratio po podu, a moja majka- jer dolazim iz porodice sa renomeom iz malog grada gde je svi znaju pogotovo iz intelektualih krugova- počinje od sramote da briše patos sama gde su je prekinule čistačice i sestre i rekle da je to u redu i da se opusti. Ona to nije mogla, te je ona isto dobila injekciju neke vrste benzodiazepina te smo jedva došli kući nekako. A pride, u to vreme je moj otac pio baš, baš, i ja zaista ne znam kako sam ja dospeo kući tad živ"! Podvlači naš sagovornik.

 

Klackalica na kojoj je bio je veoma opasna te je mogla prevagnuti u bilo kom smeru, te doći do letalnog ishoda.

 

- "Nakon tretmana koji sam dobio i kada sam se malo osvestio, postavljali su mi pitanja tipa: da li znaš koji je datum, da li znaš koja je godina, da li znaš ko je sadašnji predsednik, i sl..." Na koja sam ja davao manje- više tačne odgovore, ali, oni su mi doneli neku crvenu knjigu gde sam trebao nešto da potpišem. Počeh ja tako, uzeh tj. hemijsku olovku i stavim tačku ne bi li počeo sa potpisivanjem- kad moj mozak odjednom pomisli a usta moja izgovore: šta ja to potpisujem? -"Tvoj pristanak da dobrovoljno posle ovoga, odeš na lečenje" je bio odgovor. "

 

 

"Da li sam potpisao ili ne, mislim da jesam na nagovor majke jer je rekla pred svima: "Molim te... (ime)... ja ne mogu više, daj da vidimo šta se može još učiniti... ". - Navodi naš sagovornik koji je tada imao već navršenih 18 godina. 

 

Kada sam došao po 4 put, a pre toga kontaktirao i malo "smarao" načenlika psihijatrije u to vreme, iznoseći mu da sam već 3 puta daobijao istu terapiju kada sam otpušten, i pitavši ga da li je potrebno da me nađu u kontejneru ne bi li dobio terapiju koja mislim da će mi pomoći jer smo 3 puta porali po njihovom- ne ide, hajde da damo šansu "zlatnom standardu" u lečenju: metadonu, pa da vidimo kako će ići. - Navodi naš sagovornih i istinski junak.

 

 

 

- "Smatram da je to bila ispravna odluka, jer da nije bilo metadona, ja ne bih: završio četvorogodišnju srednju školu- bez i jednog popravnog i sl. , ne bih stekao različite sertifikate iz oblasti Informacionih Tehnologija kao i znanja Engleskog jezika- koji mi danas mnogo znače, i značili su mi i u početku kada sam započinjao svoj prvi radni odnos samo oko 2 godine ili manje nakon uvođenja u metadonski program". 

 

 

Sa 60 kapi koliko je počeo naš sagovornik za godinu dana dostigao je dozu od 280 kapi te je nakon 2 godine već imao maksimalnih (..."u Srbiji bez dodatnog, bezveznog ležanja za povećanje od 10-20mg iznad 100mg- svrha toga je?? Molim Vas, stavite ovo na vaš sajt da vidim komentare" kaže naš sagovornik) 300 kapi metadon kapi. Kako ne živi u okrugu od 50km od najbližeg dnevnog tretmana zavisnika, te ne postoji način da on stigne do NS bez dodatnih troškova svaki dan, ispisana mu je out-patient metoda, što znači da od starta nije morao da dolazi na dnevni tretman zavisnika gde se dobija doza i pije uz nadzor, već, je od starta mogao da dobije u apoteci svoj lek na dupli recept, a sada na e-recept, uz zavođenje u posebnu knjugu koja doprinosi dodatnog stigmatizaciji pacijenata koji se LEČE od BOLESTI ZAVISNOSTI, te moraju da fontom od 120 našišu preko cele one crvene knjižurine gde se unose podaci o izdatim lekovima koje sadrže opojne droge (imali su jednu za sve a sada: jednu na kojoj slovima kao prosečni srednji ili kažiprst piše "METADON", koji nose iz ordinacije do "kabineta šalteruša" i tako gde svako može da zaključi ko je došao po šta i kod kojeg lekara - navodi naš sagovornik, a U.G SUZA se uverilo u sve navedeno!

 

 

Već deseta godina ide kako je mladi gospodin na terapiji, uredno ujutru popije svoj metadon, i gleda da smanji lekove, koje je već redukovao za - 70% otprilike, eliminišući A.D pre svega, ostavljajući klonazepam i diazepam uz metadon koje pije ujutru (nekad ne), popodne (nekad zaboravi) i uveče.

 

Ovaj primer- primer dečka koji ove godine je dobio ponudu za rad u kompaniji kao što je "Microsoft", u, naravno i na žalost, drugoj državi i čeka ishod izdavanja vize, jer je dobio predugovor već, a usput radi i honorarno ponekad kada treba neki sajt ili neka greška u sistemu da se otkloni. - Što radi izuzetno spretno i hvala mu na pomoći koju nam je ukazao modernizujući naš sajt ili blog.

 

 

Takođe, ovaj primer treba da nam: kao društvu, svima nama, ukaže i pokaže na to da ne stoji ona rečenica i mit: "Jednom narkoman uvek narkoman.", i da postoji nada i budućnost u ovim ljudima, pre svega, jer odati se porocima u 2020 godini je lako, ali:

* PORUKA NAŠEG UDRUŽENJA:

,,ČOVEKA KOJI JE NA ZEMLJI, I TRAŽI POMOĆ, NE TREBA DODATNO GAZITI VEĆ BITI ČOVEK- I POMOĆI (ILI MAKAR POKUŠATI POMOĆI) "



''SUZA'' Udruzenje Gradjana

Ne zaboravite da posetite www.prodreviewsite.com jer ima neverovatan sadržaj koji Vam može pomoći

Коментари

  1. Svaka čast druže svi smo mi iste priče ali ja baš sličnu vodim se kao pacijent od 16 god. to beše 93 god. a probao prvi put u wc-u o.š. odmah zatim kao dete od 14 god pun heroina otac bio poznati BG da kažemo privatni biznismen nema veze sa politikom ili prodajom na malo i veliko da je bio lopov nego radio i to ce moj život od jutra do mtaka vikendima a i tako odrastanje otac tu a i ne za odnos otac sin u ranoj adolesenciji ukratko napuštam srednju školu posle 7 dana nema veze tata moj ima svoju firmu a i ratne godine niko nije viđao dugoročnu budućnost vezanom za školovanje ako imaš znanje a uz to i firme-firmu ali ode rat hiljade lečenja metadon odbijao i dođe 2004 majci dijagnostikovan rak @drela grla šta znam kategorički odbila operaciju rečima ako me bog oće oće ali otac tada na kraju i radnju od 500 kvadraya da mašinama najmodernijim u tom polju koje koštaju polovne od 100000 na više izvaćariše ga na pola planete gde nije vodio majku ma svuda u Rusiji dobar dan 500 evra razgovor mali stan od 20 kvadraya uvek sam bio em mangupčić starije dwvojke lep bio nekad eh al eto još dobijem hepatitis kod doktora C pre toga za taj baš bolnički zahvat šta li endiskopija ili slično kamen u kanalu blokiran pa razbijanje kurblaj ja lud reče pijem nalorex(to jedan od hiljade pokušaja ali ozbiljan rešen dok čekao 12 dana prvi termin pošto sve sem inekcije za bolove što i doktori kažu su jedni od najgorih da je metak ništa ni ubod i slično)al preskoči prokletu mebi 2004 da sjratim majka mi ode pa otac za njom umreše oboje od raka za 27 dana 15 maj-a i 12 juna sestra ode iz kuće iznajmi stan ja osta u kući od 500-600 kvadrata gde struja 1000 eura tada bila minimum normalno isekoše struju firma prodata za života
    tatinog e ja osta sam jedino me tetka sestra tatina primila skino se sam još i 2003 ali god-dve evo opet tri puta i gotov na kraju do 2017 bio sam 8 i po god čist čist i pošto prodadoše moja sestra i tetke ko je su na neki način uspele zahvatiti 30 kvadrata koje naplatiše 300 hiljada moja sestra pitaj boga na papiru 100 hilj. a meni a isto imamo stan od 20 kvadrata i 5000 eura kupio napokon nov komp i garderobe i od tuge sam samcijat počeh i tri meseca pobeže da se spasim a doktori u drajz sve da me bace na metadon kad god hteo na nalorex ili da smanjim met oni po 30 kapi 1mg ili 10 sada sam na 90 bio na 100 ne kapi nego bočici hemofarma sada sam posle tri god na apoteci i di@em nedeljno kod dok i apoteka pa zadnjih 6 meseci jel neznam po koliko da spuštam a niko da mi kaže čekam penziju mator sam imam samo o.š. a kompjutere pratio čak se bavio profesionalno unašoj struci od reklama i nalepnica za kola table u jednim bojama pa mešano treba znati corel i cutter pa lepi sa dobrim folijama npr 3m 10 god garancije veze oca tada ko naleti kod njega dobije moju vizit kartu i sajt eh radio sam dve god sam se sam izdr@avao @iveo u svom stanu od tate da budem iskren ali pošten sada samo da se vratim da budem nemoram srećan ništa nego smeta mi nadut sam 2 god za 6 meseci ispadoše mi zubi sada neamem kod zubara zbog covida korone kako god dali mi može neko reći kako da izbegnem fizičku krizu usmanjivanju ako krene kriza a inam 7 flašica nedeljno sve ću zeznuti i uzeti neznajući kolko uzeo bar da skinem do pola ali nebih stao do 1 pa na nulu ako treba i na suvo ili imam neke tužbe itd treba sa heroinom da se spuštam pa 10 dana dopa 100 evra mi treba za takvu ludost ili kako po 15 kapi manje to je pola0.5 mg pa tako desetak dana ili neznam ako se neko spustio sam bar dozu drasticno spustio koliko da ne upadnem u krizu pa da se vratim na bocu dnevno

    ОдговориИзбриши
  2. Svaka čast druže svi smo mi iste priče ali ja baš sličnu vodim se kao pacijent od 16 god. to beše 93 god. a probao prvi put u wc-u o.š. odmah zatim kao dete od 14 god pun heroina otac bio poznati BG da kažemo privatni biznismen nema veze sa politikom ili prodajom na malo i veliko da je bio lopov nego radio i to ce moj život od jutra do mtaka vikendima a i tako odrastanje otac tu a i ne za odnos otac sin u ranoj adolesenciji ukratko napuštam srednju školu posle 7 dana nema veze tata moj ima svoju firmu a i ratne godine niko nije viđao dugoročnu budućnost vezanom za školovanje ako imaš znanje a uz to i firme-firmu ali ode rat hiljade lečenja metadon odbijao i dođe 2004 majci dijagnostikovan rak @drela grla šta znam kategorički odbila operaciju rečima ako me bog oće oće ali otac tada na kraju i radnju od 500 kvadraya da mašinama najmodernijim u tom polju koje koštaju polovne od 100000 na više izvaćariše ga na pola planete gde nije vodio majku ma svuda u Rusiji dobar dan 500 evra razgovor mali stan od 20 kvadraya uvek sam bio em mangupčić starije dwvojke lep bio nekad eh al eto još dobijem hepatitis kod doktora C pre toga za taj baš bolnički zahvat šta li endiskopija ili slično kamen u kanalu blokiran pa razbijanje kurblaj ja lud reče pijem nalorex(to jedan od hiljade pokušaja ali ozbiljan rešen dok čekao 12 dana prvi termin pošto sve sem inekcije za bolove što i doktori kažu su jedni od najgorih da je metak ništa ni ubod i slično)al preskoči prokletu mebi 2004 da sjratim majka mi ode pa otac za njom umreše oboje od raka za 27 dana 15 maj-a i 12 juna sestra ode iz kuće iznajmi stan ja osta u kući od 500-600 kvadrata gde struja 1000 eura tada bila minimum normalno isekoše struju firma prodata za života
    tatinog e ja osta sam jedino me tetka sestra tatina primila skino se sam još i 2003 ali god-dve evo opet tri puta i gotov na kraju do 2017 bio sam 8 i po god čist čist i pošto prodadoše moja sestra i tetke ko je su na neki način uspele zahvatiti 30 kvadrata koje naplatiše 300 hiljada moja sestra pitaj boga na papiru 100 hilj. a meni a isto imamo stan od 20 kvadrata i 5000 eura kupio napokon nov komp i garderobe i od tuge sam samcijat počeh i tri meseca pobeže da se spasim a doktori u drajz sve da me bace na metadon kad god hteo na nalorex ili da smanjim met oni po 30 kapi 1mg ili 10 sada sam na 90 bio na 100 ne kapi nego bočici hemofarma sada sam posle tri god na apoteci i di@em nedeljno kod dok i apoteka pa zadnjih 6 meseci jel neznam po koliko da spuštam a niko da mi kaže čekam penziju mator sam imam samo o.š. a kompjutere pratio čak se bavio profesionalno unašoj struci od reklama i nalepnica za kola table u jednim bojama pa mešano treba znati corel i cutter pa lepi sa dobrim folijama npr 3m 10 god garancije veze oca tada ko naleti kod njega dobije moju vizit kartu i sajt eh radio sam dve god sam se sam izdr@avao @iveo u svom stanu od tate da budem iskren ali pošten sada samo da se vratim da budem nemoram srećan ništa nego smeta mi nadut sam 2 god za 6 meseci ispadoše mi zubi sada neamem kod zubara zbog covida korone kako god dali mi može neko reći kako da izbegnem fizičku krizu usmanjivanju ako krene kriza a inam 7 flašica nedeljno sve ću zeznuti i uzeti neznajući kolko uzeo bar da skinem do pola ali nebih stao do 1 pa na nulu ako treba i na suvo ili imam neke tužbe itd treba sa heroinom da se spuštam pa 10 dana dopa 100 evra mi treba za takvu ludost ili kako po 15 kapi manje to je pola0.5 mg pa tako desetak dana ili neznam ako se neko spustio sam bar dozu drasticno spustio koliko da ne upadnem u krizu pa da se vratim na bocu dnevno

    ОдговориИзбриши
  3. Svaka čast druže svi smo mi iste priče ali ja baš sličnu vodim se kao pacijent od 16 god. to beše 93 god. a probao prvi put u wc-u o.š. odmah zatim kao dete od 14 god pun heroina otac bio poznati BG da kažemo privatni biznismen nema veze sa politikom ili prodajom na malo i veliko da je bio lopov nego radio i to ce moj život od jutra do mtaka vikendima a i tako odrastanje otac tu a i ne za odnos otac sin u ranoj adolesenciji ukratko napuštam srednju školu posle 7 dana nema veze tata moj ima svoju firmu a i ratne godine niko nije viđao dugoročnu budućnost vezanom za školovanje ako imaš znanje a uz to i firme-firmu ali ode rat hiljade lečenja metadon odbijao i dođe 2004 majci dijagnostikovan rak @drela grla šta znam kategorički odbila operaciju rečima ako me bog oće oće ali otac tada na kraju i radnju od 500 kvadraya da mašinama najmodernijim u tom polju koje koštaju polovne od 100000 na više izvaćariše ga na pola planete gde nije vodio majku ma svuda u Rusiji dobar dan 500 evra razgovor mali stan od 20 kvadraya uvek sam bio em mangupčić starije dwvojke lep bio nekad eh al eto još dobijem hepatitis kod doktora C pre toga za taj baš bolnički zahvat šta li endiskopija ili slično kamen u kanalu blokiran pa razbijanje kurblaj ja lud reče pijem nalorex(to jedan od hiljade pokušaja ali ozbiljan rešen dok čekao 12 dana prvi termin pošto sve sem inekcije za bolove što i doktori kažu su jedni od najgorih da je metak ništa ni ubod i slično)al preskoči prokletu mebi 2004 da sjratim majka mi ode pa otac za njom umreše oboje od raka za 27 dana 15 maj-a i 12 juna sestra ode iz kuće iznajmi stan ja osta u kući od 500-600 kvadrata gde struja 1000 eura tada bila minimum normalno isekoše struju firma prodata za života
    tatinog e ja osta sam jedino me tetka sestra tatina primila skino se sam još i 2003 ali god-dve evo opet tri puta i gotov na kraju do 2017 bio sam 8 i po god čist čist i pošto prodadoše moja sestra i tetke ko je su na neki način uspele zahvatiti 30 kvadrata koje naplatiše 300 hiljada moja sestra pitaj boga na papiru 100 hilj. a meni a isto imamo stan od 20 kvadrata i 5000 eura kupio napokon nov komp i garderobe i od tuge sam samcijat počeh i tri meseca pobeže da se spasim a doktori u drajz sve da me bace na metadon kad god hteo na nalorex ili da smanjim met oni po 30 kapi 1mg ili 10 sada sam na 90 bio na 100 ne kapi nego bočici hemofarma sada sam posle tri god na apoteci i di@em nedeljno kod dok i apoteka pa zadnjih 6 meseci jel neznam po koliko da spuštam a niko da mi kaže čekam penziju mator sam imam samo o.š. a kompjutere pratio čak se bavio profesionalno unašoj struci od reklama i nalepnica za kola table u jednim bojama pa mešano treba znati corel i cutter pa lepi sa dobrim folijama npr 3m 10 god garancije veze oca tada ko naleti kod njega dobije moju vizit kartu i sajt eh radio sam dve god sam se sam izdr@avao @iveo u svom stanu od tate da budem iskren ali pošten sada samo da se vratim da budem nemoram srećan ništa nego smeta mi nadut sam 2 god za 6 meseci ispadoše mi zubi sada neamem kod zubara zbog covida korone kako god dali mi može neko reći kako da izbegnem fizičku krizu usmanjivanju ako krene kriza a inam 7 flašica nedeljno sve ću zeznuti i uzeti neznajući kolko uzeo bar da skinem do pola ali nebih stao do 1 pa na nulu ako treba i na suvo ili imam neke tužbe itd treba sa heroinom da se spuštam pa 10 dana dopa 100 evra mi treba za takvu ludost ili kako po 15 kapi manje to je pola0.5 mg pa tako desetak dana ili neznam ako se neko spustio sam bar dozu drasticno spustio koliko da ne upadnem u krizu pa da se vratim na bocu dnevno

    ОдговориИзбриши
  4. Svaka čast druže svi smo mi iste priče ali ja baš sličnu vodim se kao pacijent od 16 god. to beše 93 god. a probao prvi put u wc-u o.š. odmah zatim kao dete od 14 god pun heroina otac bio poznati BG da kažemo privatni biznismen nema veze sa politikom ili prodajom na malo i veliko da je bio lopov nego radio i to ce moj život od jutra do mtaka vikendima a i tako odrastanje otac tu a i ne za odnos otac sin u ranoj adolesenciji ukratko napuštam srednju školu posle 7 dana nema veze tata moj ima svoju firmu a i ratne godine niko nije viđao dugoročnu budućnost vezanom za školovanje ako imaš znanje a uz to i firme-firmu ali ode rat hiljade lečenja metadon odbijao i dođe 2004 majci dijagnostikovan rak @drela grla šta znam kategorički odbila operaciju rečima ako me bog oće oće ali otac tada na kraju i radnju od 500 kvadraya da mašinama najmodernijim u tom polju koje koštaju polovne od 100000 na više izvaćariše ga na pola planete gde nije vodio majku ma svuda u Rusiji dobar dan 500 evra razgovor mali stan od 20 kvadraya uvek sam bio em mangupčić starije dwvojke lep bio nekad eh al eto još dobijem hepatitis kod doktora C pre toga za taj baš bolnički zahvat šta li endiskopija ili slično kamen u kanalu blokiran pa razbijanje kurblaj ja lud reče pijem nalorex(to jedan od hiljade pokušaja ali ozbiljan rešen dok čekao 12 dana prvi termin pošto sve sem inekcije za bolove što i doktori kažu su jedni od najgorih da je metak ništa ni ubod i slično)al preskoči prokletu mebi 2004 da sjratim majka mi ode pa otac za njom umreše oboje od raka za 27 dana 15 maj-a i 12 juna sestra ode iz kuće iznajmi stan ja osta u kući od 500-600 kvadrata gde struja 1000 eura tada bila minimum normalno isekoše struju firma prodata za života
    tatinog e ja osta sam jedino me tetka sestra tatina primila skino se sam još i 2003 ali god-dve evo opet tri puta i gotov na kraju do 2017 bio sam 8 i po god čist čist i pošto prodadoše moja sestra i tetke ko je su na neki način uspele zahvatiti 30 kvadrata koje naplatiše 300 hiljada moja sestra pitaj boga na papiru 100 hilj. a meni a isto imamo stan od 20 kvadrata i 5000 eura kupio napokon nov komp i garderobe i od tuge sam samcijat počeh i tri meseca pobeže da se spasim a doktori u drajz sve da me bace na metadon kad god hteo na nalorex ili da smanjim met oni po 30 kapi 1mg ili 10 sada sam na 90 bio na 100 ne kapi nego bočici hemofarma sada sam posle tri god na apoteci i di@em nedeljno kod dok i apoteka pa zadnjih 6 meseci jel neznam po koliko da spuštam a niko da mi kaže čekam penziju mator sam imam samo o.š. a kompjutere pratio čak se bavio profesionalno unašoj struci od reklama i nalepnica za kola table u jednim bojama pa mešano treba znati corel i cutter pa lepi sa dobrim folijama npr 3m 10 god garancije veze oca tada ko naleti kod njega dobije moju vizit kartu i sajt eh radio sam dve god sam se sam izdr@avao @iveo u svom stanu od tate da budem iskren ali pošten sada samo da se vratim da budem nemoram srećan ništa nego smeta mi nadut sam 2 god za 6 meseci ispadoše mi zubi sada neamem kod zubara zbog covida korone kako god dali mi može neko reći kako da izbegnem fizičku krizu usmanjivanju ako krene kriza a inam 7 flašica nedeljno sve ću zeznuti i uzeti neznajući kolko uzeo bar da skinem do pola ali nebih stao do 1 pa na nulu ako treba i na suvo ili imam neke tužbe itd treba sa heroinom da se spuštam pa 10 dana dopa 100 evra mi treba za takvu ludost ili kako po 15 kapi manje to je pola0.5 mg pa tako desetak dana ili neznam ako se neko spustio sam bar dozu drasticno spustio koliko da ne upadnem u krizu pa da se vratim na bocu dnevno

    ОдговориИзбриши

Постави коментар